Hyvin tehty keittiö kestää aikaa ja elämää

Mietityttääkö keittiöremontin hinta tai keittiön hankinta uuteen kotiin? Se on iso investointi, joka tuntuu kukkarossa. Siksi kannattaa valita keittiöön ratkaisut ja materiaalit, jotka kestävät ja kelpaavat vielä vuosikymmenienkin päästä.

Kalajoen Himangalla asuva Fanni Pöntiö päätyi remontoimaan omakotitalonsa keittiön kahteen kertaan. Alkuperäisessä keittiössä oli puunväriset ovet, jotka Fanni päätti vaihdattaa. Uudet kaapinovet alkoivat irvistellä muutaman vuoden jälkeen.

– Päätin, että seuraava keittiö kestää ainakin 30 vuotta, kuten äidilläni. Se on niin iso investointi, Fanni kertoo.

Seuraava keittiöremontti toteutettiinkin yhdessä Topi-Keittiöiden kanssa. Fanni päätti satsata paitsi omaa silmää miellyttäviin materiaaleihin, myös siihen, että kalusteet kelpaisivat kunnon ja ulkonäön puolesta vaikka vielä seuraavallekin asukkaalle.

– Kestävyydestä en enää lähtenyt tinkimään. Lapsiperheessä sattuu ja tapahtuu, kolmatta lastaan odottava Fanni nauraa.

Fanni sai uuteen keittiöönsä uusien kaapistojen ja upean, kiiltävän laminaattitason lisäksi aamiaiskaapin ja saarekkeen. 

– Tilanpuute meinasi olla ongelma, mutta Topin suunnittelija Jemina Jussinniemen ammattitaidolla pulmat ratkaistiin ja sain molemmat toiveeni toteen, Fanni kiittelee.

 

Lue lisää Fannin kodista

Valitse kestävät materiaalit ja mekanismit

Kalustesuunnittelija Monica Tiitto kertoo, että keittiökalusteiden materiaalit ovat muuttuneet vuosikymmenien aikana. 

– Nykyiset mikrolaminaattiovet ovat todella kestäviä ja upeita, ja samalla kohtuuhintaisia. Varsinkin lapsiperheelle suosittelen niitä.

Uutuuksia tulee ja menee, mutta jotkut ratkaisut ovat kestäneet aikaa. Monicalle tämä näkyy siinä, että asiakkaat haluavat ne uuteenkin keittiöönsä.

– Naarmuuntumattomat komposiittialtaat ovat löytäneet paikkansa suomalaisten keittiöihin. Samoin Le Mans -kulmakaappimekanismi säilyttää suosionsa vuosikymmenestä toiseen. Se kertoo siitä, että tuote ja materiaali toimii.

Lue vinkit keittiöremontin suunnitteluun

Omaan arkeen ja tilaan sopivat kalusteet

Topin kalusteet suunnitellaan suomalainen arki mielessä. Maailmanlaajuiset trendit ja uutuudet ovat aina tiedossa, mutta tuotantoon ei jokaista villitystä oteta pelkän trendikkyyden vuoksi.

– Ratkaisujen pitää olla pitkäikäisiä ja laadukkaita ja sopia asiakkaittemme arkeen, sanoo Monica.

Hyvä kalustesuunnittelija hoksauttaa toimivista vaihtoehdoista, jos asiakkaan ensimmäinen toive on tilan koon tai muodon vuoksi epäkäytännöllinen.

– Jossakin vaiheessa kippiovelliset kaapit olivat suosittuja. Se toimii harvoin koko kaapiston ovimekanismina. Usein ehdotan osaan kaappeja kaksiosaisia nosto-ovia, Monica kertoo.

Keittiön lisäksi kodinhoitohuonekin kannattaa suunnitella siten, että arkipuuhat sujuvat. Monica kehottaa miettimään esimerkiksi pyykkikorin sijoittelua.

– Pyykkikori tason alla laatikostossa on maailman paras keksintö! Arkea helpottaa, kun työskentelytila ja pyykkien säilytys on ratkaistu näin korkean komeron sijaan.

Suunnittelijan avulla mahdottomaltakin tuntuvista kohteista saadaan hienoja.

– Arkijärki ja design saadaan yhdistettyä kyllä toimivaksi kokonaisuudeksi. Yleensä pääsen ilahduttamaan asiakkaan ratkaisuilla, joita hän ei osannut kuvitellakaan mahdolliseksi, toteaa Monica.

Unelmiesi keittiön saat myös rahoituksella!

Varaa suunnitteluaika myymälään

Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin varataan aika suunnitteluun!

Jätä yhteydenottopyyntö

Varaa suunnitteluaika myymälään

Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin varataan aika suunnitteluun!

Jätä yhteydenottopyyntö